Verwarmd openluchtzwembad in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – Zwembad ’t Willaer heeft het zwemseizoen 2023, zaterdag 2 september feestelijk afgesloten. Veel zwemmers maakten nog gebruik van de laatste mogelijkheid om nog een duik te nemen in het zwembad. Zaterdagmorgen was het diplomazwemmen. Zaterdagmiddag was de beurt aan de honden met hun baasjes. Inmiddels wordt al vooruitgedacht en gewerkt voor seizoen 2024.

Diploma zwemmen
Zaterdagmiddag mochten 24 kinderen na een heel seizoen oefenen, afzwemmen voor zwemdiploma A, B of C. Natuurlijk werden de kinderen aangemoedigd door vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere fans. Na afloop ontvingen de geslaagden hun diploma en een traktatie. Voor een mooie herinnering was een speciale fotoplek gemaakt waarvan veel gebruik werd gemaakt.

Hondenplons
Traditioneel mochten op de laatste dag ook de honden het zwembad in. Meer dan 100 honden en hun eigenaren maakten gebruik van deze mogelijkheid. Welkoop Woudenberg was aanwezig met een informatiestand en trakteerde de honden na afloop op een goody bag. De bedrijfsleider vatte de dag kernachtig samen: ‘Vandaag allemaal blije mensen: kinderen met een zwemdiploma, ouders, opa’s en oma’s, honden en hun baasjes’

Voorbereiding nieuwe seizoen
Met de sluiting van seizoen 2023, start de voorbereiding voor seizoen 2024. De vrijwilligers zorgen dat het bad weer winterklaar wordt gemaakt. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen onderzoekt het zwembad de mogelijkheden om alle meet- en waarschuwingsgegevens digitaal uit te voeren en op te slaan. Het bestuur heeft de bedrijfsleider en bedrijfsleider al vast kunnen leggen voor het volgend jaar. Ook start de campagne om stemmers te werven voor Rabo Clubsupport. Als die voldoende opbrengt, wil het zwembad, in het kader van verduurzaming, 20 zonnepanelen plaatsen. Bent u klant bij de Rabobank? Stem dan op Zwembad ‘t Willaer.