Verwarmd openluchtzwembad in Scherpenzeel

Het nieuwe jaar is een belangrijk jaar, in de al meer dan 60 jaar historie, voor zwembad ’t Willaer in Scherpenzeel. Het zwembad vernieuwt de entree voor meer gemak en comfort. Na de verbeteringen aan de verwarmde baden, zoals isolatiedekens, betekent de verbouwing nog meer comfort voor de badgasten. Bij de opening van het nieuwe zwemseizoen op zaterdag 25 april 2020 is het allemaal klaar.

Wat verandert?

Op 02-01-2020 start bouwbedrijf Mandersloot met de verbouwing van de entree. Mandersloot start met slopen. De vrijwilligers hebben de kleedruimtes al ontmanteld om na de verbouwing weer op  kunnen bouwen. Door nieuwe tegels, verlichting en leidingwerk kan het zwembad ook in de toekomst voldoen aan de moderne eisen van hygiëne en veiligheid voor de badgasten.

De indeling in het gebouw verbetert. De kassamedewerker kan na de verbouwing, naast de kassafunctie ook de gasten van de kiosk helpen met een hapje of een drankje. Hierdoor is de kiosk veel vaker geopend voor bezoekers. Voor de kiosk komt een gezellig terras met tafels, stoelen en schaduwdoek voor de badgasten.

Het goede blijft

Als op zaterdag 25 april het bad weer opent voor de badgasten kunnen zij genieten van de nieuwe entree. En natuurlijk van de heerlijk verwarmde baden en mooie ligweiden. De beplanting rondom de ligweiden wordt aangepakt en er komen meer schaduwplekken.

Elmar van Krimpen, de voorzitter van het bestuur van het zwembad kan niet wachten tot het klaar is. “Door de verplaatsing van de kiosk met een ruim terras, maken we het zwembad nog gezelliger.” Het blijkt al jaren dat het zwembad een belangrijke sociale functie vervult in de regio Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude.

De ontwikkelingen van de verbouwing zijn te volgen via deze website en onze facebookpagina.