Verwarmd openluchtzwembad in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – Woudenberg heeft zijn jaarlijkse ‘Haantjesdag’ maar sinds woensdag 5 april heeft Scherpenzeel ‘Kraantjesdag’. Die dag is in het leven geroepen om een feestelijk tintje te geven aan het begin van het nieuwe seizoen van zwembad ’t Willaer in Scherpenzeel. Dat seizoen start zoals elk jaar met het openzetten van de kraan en het vullen van het bad. Onder het oog van sponsoren, personeel en vrijwilligers draaide burgemeester Marieke Teunissen symbolisch de kraan open. Dit jaar start het zwembad eerder met vullen vanwege een speciale reden.

Ingebruikname van de zonnecollectoren
Gebruikelijk is om te starten met het vullen en verwarmen van het zwembadwater twee weken voor de opening van het zwembad. Met de ingebruikname van 48 zonnecollectoren is het noodzakelijk dat het zwembad daar nu 4 weken voor de opening mee start. Die tijd is nodig om, dit jaar met extra hulp van de warmte van de zonnecollectoren, 3 miljoen liter water op te warmen tot 23 graden. ‘Dus we hopen op een zonnig voorjaar’, zegt bedrijfsleider Elmar van Krimpen. ‘En mocht het weer tegenvallen, dan kunnen we gelukkig nog steeds bij verwarmen’, vult stichtingsvoorzitter Rien Bakker lachend aan. Het zwembad wil door de zonnecollectoren 7.000 kuub gas besparen per seizoen!

Online voorverkoop gestart
Op 3 april is al de online voorverkoop gestart van abonnementen. Tot 15 april is het mogelijk om de kortingsvouchers van de spaaractie in samenwerking met Jumbo Scherpenzeel en COOP Renswoude online in te wisselen. Uiteraard is het daarna ook nog mogelijk online een abonnement aan te schaffen.

Op 29 april opent het zwembad haar deuren. Dan is het eventueel ook mogelijk om een abonnement aan te schaffen, aan de kassa van het zwembad.

Meer informatie is beschikbaar op www.zwembadscherpenzeel.nl.