Verwarmd openluchtzwembad in Scherpenzeel

page1image1759566432

Scherpenzeel, 29 maart 2022

Persbericht

Gratis zwemmen bij opening Zwembad Scherpenzeel

Op zaterdag 30 april om 12.00 uur start in verwarmd openlucht zwembad Scherpenzeel het zwemseizoen 2022. Die dag hebben kinderen tot 16 jaar gratis toegang. In de tussentijd is het één en ander vernieuwd. Ook zijn er plannen voor de aanschaf van zonnecollectoren. De online voorverkoop van abonnementen start op 4 april.

Nieuw in 2022

Om kwaliteit en plezier te blijven garanderen is het noodzakelijk dat het zwembad blijft vernieuwen. Daarom heeft het zwembad voor het seizoen 2022 geïnvesteerd in nieuwe meetapparatuur, zodat een betere controle mogelijk is van de kwaliteit van het zwemwater. Ook de hoge duikplank is vernieuwd. En door de aanplant van extra bomen zijn er meer schaduwplekken gecreëerd.

Om voordelig kennis te kunnen maken met de vernieuwingen hebben kinderen tot 16 jaar op 30 april gratis toegang. Begeleiders en ouders betalen € 5.

Energie besparen door zonnecollectoren

De afgelopen jaren is door het zwembad al flink geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen. Met de stijgende energieprijzen neemt de noodzaak hiervoor alleen maar toe. ‘Het zwembad verbruikt nu jaarlijks 15.000 kuub gas’, vertelt voorzitter Elmar van Krimpen. ‘Daarom zijn we bezig met de aanschaf van zonnecollectoren. Hiermee kunnen we de 3 miljoen liter kraanwater met maar liefst 7 graden opwarmen!’ Binnenkort starten hiervoor doneer- en sponsor acties.

Vanaf 4 april voorkoop abonnementen

Vanaf 4 april tot en met 16 april is het mogelijk om via de website van het zwembad (www.zwembadscherpenzeel.nl) een abonnement aan te schaffen in de voorverkoop. Er zijn diverse abonnementen beschikbaar: gezinsabonnementen met zo mogelijk bijkaarten, individuele abonnementen voor 18+ en jeugd. In de online voorverkoop is het ook mogelijk de korting te verzilveren van de spaaractie bij Jumbo in Scherpenzeel en COOP in Renswoude. Deze spaaractie loopt nog tot 16 april.

page1image1574091440

FOTO

De nieuwe duikplank van het zwembad is bijna klaar voor gebruik op 30 april.

page2image1451141504