Verwarmd openluchtzwembad in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – Niet dinsdag 20 juni maar woensdag 21 juni ging de Zwem4daagse van start in Scherpenzeel.  Totaal 334 mensen hebben deelgenomen. Onder een stralende zon, in de stromende regen was het een gezellige drukte in Zwembad ’t Willaer.

Code oranje
In verband met het opgegeven slechte weer, besloot de organisatie en de bedrijfsleiding van het zwembad 20 juni om 16:00 uur, de eerste dag te annuleren. E-mail en de social media zijn ingezet om de deelnemers te informeren. Dat bleek prima te werken. Wel enkele telefoontjes naar het zwembad maar geen enkele deelnemer is voor niets naar het zwembad gekomen.

Op woensdag 22 juni was de herkansing. Maar liefst 85 mensen kwamen zich deze avond toch nog inschrijven. Wethouder Van Deelen gaf het sein voor de start. Op donderdag was er veel regen maar geen onweersdreiging. De supporters werden bijna net zo nat als de zwemmers. Ondanks de regen waren veel zwemmers gebleven om deel te nemen aan de donkere duikenbrillenrace. Die leidde tot vermakelijke momenten en hilariteit.

Laatste avond gezelligheid en huldiging
Op de laatste avond was er weer volop zon. Bij de ballonnenclown was het gezellig druk. Voordat de zwem4daagse werd afgesloten met het stuivertje duiken werd mevrouw Kluvers gehuldigd voor het volbrengen van haar 54e Zwem4daagse. Na afloop gingen alle deelnemers naar huis met een medaille, die ze dit jaar hadden verdiend door 3 avonden 250 of 500 meter te zwemmen.

Meer foto’s
Deelnemers aan de zwem4daagse kunnen ook nog een jaarabonnement winnen voor seizoen 2024, door een foto te plaatsen op de social media. Op www.zwembadscherpenzeel.nl/zwem4daagse staan de door de organisatie gemaakte foto’s van de Zwem4daagse.