Verwarmd openluchtzwembad in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – Financieel is oktober een uitstekende maand geweest voor Zwembad ’t Willaer. Twee keer mocht het zwembad een cheque in ontvangst nemen met een mooi geldbedrag. Van Rabo Clubsupport en van Bouwbedrijf Osnabrugge. “Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken de burgers en bedrijven uit Scherpenzeel en omgeving zijn, bij het zwembad.” aldus Octavia Siertsema, de nieuwe voorzitter van het bestuur van het zwembad. 

Jubileumcadeau bouwbedrijf Osnabrugge
Bouwbedrijf Osnabrugge vierde in september haar 100-jarig jubileum. In plaats van een jubileumcadeau vroegen zij de gasten om een bijdrage voor het zwembad. Dit heeft een bedrag opgeleverd van maar liefst € 12.500. Het zwembad wil dit besteden aan een ‘belevenis’ in het zwembad. Denk bijvoorbeeld aan een waterspeelplaats. Octavia Siertsema (voorzitter) en Maarten Visser (sponsoring) van Zwembad ‘t Willaer ontvingen de cheque uit handen van Marco van den Essenburg en Henk ten Broek (directie Bouwbedrijf Osnabrugge).

Rabo Clubsupport: € 10 per stem
Traditioneel deed het zwembad ook weer mee met Rabo Clubsupport. Binnen de regio Gelderse Vallei was het zwembad de nummer twee van de 250 deelnemers. Het zwembad ontving 296 stemmen. Dat leverde een bedrag op van € 3.000. Omgerekend leverde elke stem dus € 10 op. De opbrengst is een bijdrage voor de aanschaf van 20 zonnepanelen.

Veranderingen in het bestuur
Ondertussen is ook de nieuwe voorzitter van het bestuur van het zwembad gestart. Octavia Siertsema volgt de tijdelijke voorzitter Rien Bakker op. Een nieuwe voorzitter was in april onverwachts nodig toen de toenmalige voorzitter, Elmar van Krimpen, besloot bedrijfsleider te worden van het zwembad. Rien vervulde het voorzitterschap naast zijn taak als coördinator van de vrijwilligers. Nu heeft Rien weer volop tijd om hier invulling aan te geven.

Octavia was al lid van het bestuur in de rol van penningmeester en wordt nu voorzitter. Er zijn gesprekken gaande met een nieuwe penningmeester. Ook krijgt de secretaris van het bestuur, Sandra Renes extra ondersteuning van Karin Strootman. Door drukke werkzaamheden van Sandra is de hulp van Karin meer dan welkom.