Verwarmd openluchtzwembad in Scherpenzeel

Nu de dagen wat langer worden, gaat ook het bestuur van zwembad ’t Willaer er extra hard tegenaan. Het bestuur heeft gekozen voor een andere aanpak wat bedrijfsleiding betreft. Voormalig bestuursvoorzitter Elmar van Krimpen is vanaf nu bedrijfsleider van het zwembad in samenwerking met medewerker Henriet Barten. En vrijwilligerscoördinator Rien Bakker neemt de voorzittershamer van Van Krimpen over. ,,We zijn een mooi team met elkaar en kijken uit naar een mooi seizoen vol zwemplezier”, klinkt het opgewekt.

Hart voor de zaak
Tijdens de winterperiode evalueerde het bestuur de stand van zaken wat betreft het leiden van het zwembad. ,,We kwamen tot de conclusie dat het prettig werkt met een bedrijfsleider met hart voor ’t Willaer. Elmar stond er direct voor open en kan deze taak goed combineren met zijn werk. Tijdens de algemene ledenvergadering hebben we toen een oproep gedaan voor een nieuwe bestuursvoorzitter. Daar kwam geen respons op. Toen heb ik me aangeboden, vorig jaar heb ik de secretaris tijdelijk vervangen dus wist wel het een en ander van bestuurszaken”, aldus Rien Bakker.

Samen met Octavia Siertsema, penningmeester en Sandra Renes als secretaris vormt Bakker het bestuur van het zwembad. ,,Onze insteek is het om ons mooie familiezwembad veilig en gezellig te houden met een gezonde bedrijfsvoering. Het zwembad is met recht een bedrijf te noemen waar jaarlijks tussen de 40 en 50.000  mensen komen zwemmen”.

Vóór de opening al veel activiteiten
Op 29 april opent het zwembad haar deuren. Nu is het bestuur en de bedrijfsleiding al actief bezig met verbeteringen voor het nieuwe seizoen..

  • Dit seizoen gaan de nieuw geplaatste zonnecollectoren in bedrijf. Het is nog steeds mogelijk om sponsor te worden van een zonnecollector.
  • Ook de opzet van de zwemlessen is verbeterd. Vooraf weten ouders en kinderen precies waar ze aan toe zijn.
  • Dit jaar is vroeg begonnen met het vervullen van de vacatures. Vooral jonge medewerkers zijn al aangesteld. Maar ook oudere fitte medewerkers zijn van harte welkom.
  • Vanaf 27 februari is de spaaractie voor korting op abonnementen gestart. Deze actie loopt nog tot 15 april 2023