Verwarmd openluchtzwembad in Scherpenzeel

Zaterdag 4 september is het zwemseizoen afgesloten voor zwembad ’t Willaer in Scherpenzeel.  Ondanks de matige zwemzomer kijkt het zwembad tevreden terug. Uit de cijfers blijkt nog steeds  voor hoeveel mensen het zwembad belangrijk is. Ook organiseerde het zwembad, met het soepeler  worden van de regels, diverse activiteiten. Op zaterdag 11 september is de laatste activiteit: De  Hondenhuys Hondenplons. Bezoekers en sponsoren zijn hiervoor van harte welkom. 

Mooie cijfers 

In het nieuwe zwemseizoen was de leiding en het toezicht van het zwembad voor het eerst in  handen van Zwemnetwerk. 23 Medewerkers stonden 7 dagen per week klaar voor de badgasten.  Zeker op dagen zoals op de tropisch warme woensdag 16 juni met 1.510 bezoekers, is het belangrijk  dat het zwembad kan beschikken over veel toezichthouders.  

De instructeurs van Zwemnetwerk hebben totaal 76 kinderen voor het A, B of C diploma opgeleid. En  iedere ochtend verwelkomt het zwembad circa 70 banenzwemmers. Al met al sluit het zwembad het  seizoen af met iets meer dan 30.000 bezoekers.  

Diverse activiteiten 

Na het versoepelen van de regels organiseerde het zwembad op korte termijn activiteiten voor de  jeugd. Een loopmattenrace, schat zoeken en disco zwemmen heeft geleid tot extra jeugd in het  zwembad. Ter afsluiting van het seizoen is op zaterdag 4 september voor personeelsleden en alle  vrijwilligers een bbq georganiseerd. Het aantal vrijwilligers loopt op tot bijna 50 mensen. Sommige vrijwilligers zijn zo nu en dan bezig met het zwembad, bijvoorbeeld bij de start en afsluiting van het  seizoen. Andere vrijwilligers zijn tijdens het zwemseizoen twee keer per week actief met onderhoud. 

Bezoekers en sponsoren welkom voor de Hondenplons 

Na de sluiting op 4 september is het zwembad op zaterdag 11 september dit seizoen nog eenmaal geopend speciaal voor de honden. Voor € 3 per hond mogen die het bad in. De eigenaren mogen  gratis naar binnen maar blijven op de kant. Een deel van de opbrengst gaat naar de  Dierenambulance. Voor deze activiteit is het zwembad nog op zoek naar sponsoren. Dit kan in de  vorm van een financieel bedrag, maar ook in de vorm van gifts&goods om reclame te maken voor de  eigen organisatie. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@zwembadscherpenzeel.nl.

Foto: de gezellige BBQ voor vrijwilligers en personeel van het zwembad bij het afsluiten van het zwemseizoen.