Verwarmd openluchtzwembad in Scherpenzeel

Voor openluchtzwembad ’t Willaer in Scherpenzeel is op 29 augustus seizoen 2020 afgesloten. Toch hebben omwonenden mogelijk gemerkt dat er nog volop wordt gewerkt in het zwembad. Om weer helemaal klaar te zijn voor het seizoen van 2021. Met of zonder Corona, het zwembad blijkt van
maatschappelijk belang in Scherpenzeel en de wijde omgeving.

Terugblikken naar 2020
Door de lockdown kwam seizoen 2020 laat op gang. Eerst met zwemmen voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar. Al snel waren ook de baantjeszwemmers weer welkom. Het voldeed aan een behoefte. De reacties op de facebook pagina waren uitgesproken positief. De maximale leeftijd voor de jeugd ging omhoog en uiteindelijk was iedereen weer veilig welkom. Eind seizoen 2020 sloot het zwembad na meer dan 25.000 bezoekers de deuren.

Vooruitblikken naar 2021
Om in 2021 de deuren van het zwembad weer te kunnen openen, wordt nu al hard gewerkt. De baden krijgen een nieuwe coating. De coating zorgt dat de baden waterdicht blijven én voor hygiëne doordat vuil zich minder goed kan hechten. Voordat de nieuwe coating kan worden aangebracht wordt de oude laag door middel van zandstralen verwijderd. De verwachting is dat het zandstralen nog tot eind November duurt en kan hoorbaar zijn in de omgeving van het zwembad.

De oude coating van ons zwembad wordt verwijderd

Maatschappelijke rol
In het afgelopen seizoen is opnieuw gebleken dat het zwembad voorziet in een maatschappelijke rol. Het biedt kinderen, jeugd, gezinnen en ouderen ontspanning en de mogelijkheid te (leren) zwemmen. Ook bij Rabo ClubSupport hebben veel mensen gestemd op het zwembad. Uiteindelijk heeft dit €3.723,95 opgebracht. Het bestuur van het zwembad, dat nog versterking zoekt, bedankt iedereen hartelijk voor zijn stem.